2023-05-03
能夠屹立多年,加上又拿到不少獎項,一定有它獨特之處,小編今次就慕名拜訪,品嚐他們的美食。◇ 𝗕𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗻𝗮𝗶𝗹𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗶𝗻𝗲 𝗠𝗮𝗿𝗿𝗼𝘄 焗香草田螺牛骨髓 田螺同牛骨髓這個配搭好少見好期待,上枱賣相不太討好,但那陣陣香草味就已經好吸引,入口感受到田螺那種吸收牛骨髓精華的味道,確實好夾,確實好有風味◇ 𝗞𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮 西班牙大蝦海鮮焗飯多次遇到西班牙餐廳都有鑊仔上枱菜色,小编極喜歡那種熱辣辣感覺,4隻大蝦加上4隻青口,2人份量剛好,大蝦肉質結實爽口彈牙,煱飯入面仲有魚塊同八爪魚粒,食材豐富,而焗飯粒粒分明兼入味,必食選擇◇ 𝗥𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗮Sangria亦即水果酒,係西班牙嘅國飲,而這款Red Sangria係餐廳嘅Signature Drink,酒味不太濃烈易入口,上面仲有青紅蘋果粒,無論好酒不好酒都值得一試◇ 𝗟𝗮𝘄 𝗶𝗻 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁如其話係森林,不如話果園更適合,這款有多種水果粒,味道亦混合多款水果味,清新可口
◇ 𝗥𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗮
◇ 𝗟𝗮𝘄 𝗶𝗻 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁