📌 炒得喜小菜王 - 紅磡崇潔街15號地舖🗓(29/7) 星期五 ⏰晚上7點左右 💈特式:崇潔街成條街都係食肆就係人都知,最近又開左間新舖,主打食鑊氣小炒/小菜,價錢仲幾相宜,除左餐牌上嘅小菜套餐之外,佢牆身都貼左好多時令/推介小菜,好有大排檔feel。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今次先試試佢地d小菜套餐,套餐有包飯,但我想試多d唔同款式嘅餸,所以就無要飯,淨食餸,叫左個三寶,價值$248,講下味道先...米網拔絲咕嚕肉 - 其實...就係普通嘅咕嚕肉,個名就好似好勁咁,但都好食的,d咕嚕肉做到細細粒,仲要係啖啖肉,炸得脆,個醬都好味唔太酸,因為我本人唔係好鐘意食咁酸。蜜椒薯仔牛柳粒 - 呢個好食,中上水準,雖然d牛柳粒有一半半過熟,有少少un,d薯仔佢就有炸過,脆脆地,加埋d蜜糖味好上到,仲要有d焦糖化嘅感覺,黑椒粒又好香口,送酒一流。薑蔥霸王雞 - 呢隻雞我真係要彈一彈,個味道係ok嘅,好香薑蔥味,但敗筆係佢好油,同d雞肉好un,多油到好似水塘咁。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - 飲品佢就有啤酒/汽水之類,另外本身仲有提供茶水。🍽環境:雖然係新開,但環境方面都真係未如理想
📌 炒得喜小菜王 - 紅磡崇潔街15號地舖
🗓(29/7) 星期五 ⏰晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 飲品佢就有啤酒/汽水之類,另外本身仲有提供茶水。

🍽環境:雖然係新開,但環境方面都真係未如理想,個地下好油好跣,好似去左街市熟食市場咁,d枱又好濕,其他野就普普通通啦。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務態度都好,問佢野都有答得好詳細,叫佢攞額外餐具都好爽手。

💰💸價錢:3個小菜$248,除返開一個都係$80蚊左右,價錢雖然唔算平,但佢碟頭比起普通大排檔大碟,所以真算抵食。

🐲💬總結:性價比都可以,但佢唔係樣樣都咁高質,所以要試佢有咩係特別好食,另外見到隔離枱有叫海鮮,例如豉椒蟶子王/花甲蒸水蛋都幾吸引,都想下次去試下。
米網拔絲咕嚕肉
蜜椒薯仔牛柳粒
薑蔥霸王雞
2022-07-29
$150 (Dinner)
米網拔絲咕嚕肉
蜜椒薯仔牛柳粒