2023-06-04 812 views
自從喺呢頭返工之後,就開始發掘附近嘅餐廳,今日行吓行吓就嚟到喺和富嘅呢間成都小巷。麻辣米線可以話係川味車仔麵,可以任揀幾款配菜,我哋就揀咗麻辣腩肉、豬膶同黃金角,再加$3轉水晶紅薯粉,嗰陣四川風味真係好正。另外仲揀咗水煮牛肉配米線,唔食得辣又鍾意食辣嘅我就揀咗BB辣,不過我都覺得相當夠辣味。水煮牛肉份量都夠多。米線係另上,清湯嘅米線配合微辣嘅水煮牛肉真係非常之夾。韭菜煎餃子係即叫即炸,餡料脹卜卜,又夠香脆。呢度有幾款唔同口味嘅手撕雞,我哋就揀咗唔辣嘅薑蔥手撕雞,佢嘅醬汁好正,配埋我最鍾意嘅芫荽真係冇得彈。孜然烤中翼都好夠肥美,味道都唔錯。涼拌土豆絲條條都咁爽脆,少少辣令人非常開胃。另外佢嘅飲品都好抵,我哋分別揀咗凍奶茶(+$6)同埋紅豆冰(+$10),配合辣辣嘅美食,真係冇得彈。
麻辣米線
水煮牛肉
水煮牛肉份量都夠多。
水煮牛肉
米線係另上,清湯嘅米線配合微辣嘅水煮牛肉真係非常之夾。
米線
韭菜煎餃子係即叫即炸,餡料脹卜卜,又夠香脆。
韭菜餃子
薑蔥手撕雞
孜然烤中翼都好夠肥美,味道都唔錯。
孜然雞中翼
涼拌土豆絲條條都咁爽脆,少少辣令人非常開胃。
涼拌土豆絲
Type of Meal