2023-08-06
🔹觀塘//川婆婆🔹人均約$70🔹▫️蒿筍+娃娃菜+鹵水肥腸+海帶絲+寬粉+酸辣湯底 $56超級無敵大碗!!🥹本身以為係大概譚仔份量,食嗰日本身好肚餓,點知原來份量咁多,最後都食唔晒啲面😂😂🥢😆食川菜必叫萵筍,好爽口大大嚿!好少地方有海帶絲自己個人都好鍾意🔥🫶🏻最好食係滷水肥腸!!有味有醃製過,唔臭好食😋💖寛粉好QQ彈牙超煙靭😆▪️水煮麻辣鮮牛肉+飯 $93牛肉係有醃製過,都幾辣!我自己唔係好食到🤣不過味道係好好食嘅!呢啲咁重口味嘅嘢超級好送飯🍚🍚入面其實係有配埋寬粉娃娃菜!我覺得如果女仔食嘅話可以唔使加飯都得🫶🏻🫶🏻▫️涼拌土豆絲 $28食落好爽口!芫荽味好重酸酸辣辣而且凍凍地夏天食啱晒☀️☀️🔹好飽評語:自己平時唔算食得好辣🤣🤣但又偏偏好鍾意食川菜🤣個人覺得所有菜式都係偏辣啲🔥🔥少少辣大概係五小辣左右🤣食落煲都幾夠麻愛辣人士必食🥹🥹!🧠回頭指數:8️⃣🧏🏻♀️打卡港女:5️⃣🌬冷氣溫度:6️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:8️⃣
▫️蒿筍+娃娃菜+鹵水肥腸+海帶絲+寬粉+酸辣湯底 $56
▪️水煮麻辣鮮牛肉+飯 $93