2018-04-08
係Open rice 到search 川菜,最紅既一間餐廳係呢間麻辣派對。聽個名覺得好搞笑,大部份既川菜餐廳既裝潢都一定係好心式,呢間野,入到去好似落左pub 咁,燈光好暗,五顏六色咁.我同個friend 兩個人9點約左右入座,10 點半last order, 但都仲係好多好多人。 其實咁受歡迎係有原因既,因為真係好好味,又唔貴。同埋位置格調都唔錯,好多卡位。兩個share, 每人200 蚊,但係我地食剩好多野。認真講句,如果唔係好食得辣,建議唔好尼呢到食,因為佢最小辣姐係bb辣都已經好辣,食到就噴火。我地叫左個168既水煮魚煲,加左金珍菇同牛肉,個牛肉要54蚊(其實呢個唔係好抵加,加左好似都唔係好多件。仲有個涼粉,其實係肉醬涼粉皮,個粉皮冇我想像中咁爽口,一用筷子夾起身就散哂,口感唔爽滑。但呢個水煮魚煲真係不得了,個江團,姐係鯰魚好滑好新鮮,呢煲野展現左麻,姐係堆花椒食到條俐卑為止,同埋辣果鍾刺激,食到成頭汗,眼濕濕既快感都有齊,其實真係好大好大煲,所以三五成群,可能四個女仔一煲加一人一個飯就岩岩好。足料足味既既水煮魚真係唔係周圍都有。今次係非常滿意既一餐飯!呢個講到好把炮既辣椒粉,
今次係非常滿意既一餐飯!
呢個講到好把炮既辣椒粉,其實有小小似辛咪粉,唔算好辣,下次可以試下😊