2021-10-07 2928 views
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗返工食 lunch,通常都會係好趕又坐得好迫… 竟然俾我響觀塘工廈入面搵到一個綠洲,空間好寬闊,檯同檯之間一D 都唔擠逼,坐得好舒服!所有嘅午餐都會包自助沙律吧 + 餐湯,如果只係食沙律吧就$78。沙律吧所有蔬菜都好新鮮!有比較貴價嘅羽衣甘藍、紅菜頭,亦都有兩款餐包同牛角包!🍴炭燒紐西蘭西冷牛扒($178)西冷牛扒好大塊,炭燒嘅紋好靚呀😍 下面有蔬菜薯蓉。我叫咗五成熟,牛扒鬆軟得嚟有少少咬口,有肉汁,肉味濃,夾雜住牛扒面嗰層炭燒味,真係好香!明火炭爐燒嘅果然唔同!質素唔錯!🍴墨西哥芝士藜麥植物肉牛油果餡餅($108)朋友係食素嘅,原本lunch set 除咗 salad bar 外,都有一款素食選擇,而餐廳逢星期一仲提供多3款素食選擇,呢個方面係好貼心!見到餡餅大大份,爆多餡!朋友share 咗D 俾我試,個餅皮好香脆,入面仲好cheesy!🍴薯條(+$18)嘩~ 原來咁大碗!兩個人share 一份就啱啱好!係我鍾意嘅粗薯條,外脆內軟熱辣辣!🍴蘋果撻(+$48)呢個係我誠意推介嘅… 開頭以為個撻係厚身,入面個餡係一粒粒蘋果嗰種!嚟到時見
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴炭燒紐西蘭西冷牛扒($178)

炭燒紐西蘭西冷牛扒

🍴墨西哥芝士藜麥植物肉牛油果餡餅($108)

墨西哥芝士藜麥植物肉牛油果餡餅

🍴薯條(+$18)

🍴蘋果撻(+$48)
呢個係我誠意推介嘅… 開頭以為個撻係厚身,入面個餡係一粒粒蘋果嗰種!嚟到時見到賣相好靚,原來係薄身酥皮底,上面鋪滿一片片薄薄嘅蘋果,個酥皮好香脆,切落去係有清脆聲音,加上淡淡肉桂味同雲呢拿雪糕球,真心好味!

蘋果撻

🍴意大利芝士餅(+$48)
好豐盈又滑嘅芝士,咖啡味海棉蛋糕好香濃,唔會太甜膩!

意大利芝士餅

🍴奶茶
呢個係港式奶茶,叫咗多奶,估唔到竟然做到大排檔嘅香滑奶茶咁,茶味又濃又滑,有驚喜wor!

熱奶茶

原來呢度仲有桌球檯、飛鏢同遊戲機玩㗎🤩 餐廳裝修睇得出放咗好多心思,有少少懷舊 feel!真係一個 lunch time 鬆一鬆嘅好地方!

今次個lunch 食得有D 晏,大部分食客都趕返工,2點後已經差唔多走晒,職員2點半左右貼心咁提一提salad bar 就收,睇下有冇沙律想再攞!員工服務態度好讚!
呢個lunch 食得好開心又滿足!下次會想嚟試晚餐呢~
Type of Meal
Lunch