2023-10-26 71 views
Lunchtime甘岩系附近經過,見到呢間餐廳個門口幾企理,就去試一試😋午餐時段都可以叫:小炒 或 午餐(包湯同飲品)一入到餐廳,老闆就即刻送兩碗熱辣辣嘅老火例湯比我地飲,好大碗,而且食完都無口乾,證明無落味精我哋叫左:1. 避風塘楊州炒飯2. 椒鹽豬扒3. 黑椒牛仔骨1. 避風塘楊州炒飯去甘多餐廳食飯,第一次聽避風塘楊州炒飯,真係非常有新意先講個炒飯,炒飯粒粒分明,雞蛋亦包裹住每粒飯,非常香口、有鑊氣,而每一啖都有唔同嘅餸,單單係蝦仁都有6-7隻,仲有其他叉燒粒同燒肉粒最驚喜嘅係,避風塘嘅蒜香、瑤柱香、咸香,令個炒飯更加惹味香口,食食下成碟飯就清晒2. 椒鹽豬扒系其他餐廳食嘅椒鹽豬扒,都係比較乾身(柴),而且份量一般估唔到,呢度嘅椒鹽豬扒,唔單止好大塊(佢一塊等同人地兩塊甘大塊),一咬落去仲有甘多肉汁,豬肉肉質仲好嫩滑,好好食另一個surprise位係:佢嘅墊底菜都好新鮮,我就當沙律甘食埋😂3. 黑椒牛仔骨黑椒牛仔骨個黑椒汁離遠已經聞到,食落仲非常香黑椒味;牛仔骨煮到岩岩好,完全無癡牙,好香牛肉味;啲洋蔥仲好爽口,食到洋蔥嘅甜,但又無果種辛辣味呢間細細嘅餐廳比好多大酒家好食,眼見午市

午餐時段都可以叫:小炒 或 午餐(包湯同飲品)

我哋叫左:
1. 避風塘楊州炒飯
2. 椒鹽豬扒
3. 黑椒牛仔骨

1. 避風塘楊州炒飯
去甘多餐廳食飯,第一次聽避風塘楊州炒飯,真係非常有新意
避風塘楊州炒飯

2. 椒鹽豬扒
椒鹽豬扒

系其他餐廳食嘅椒鹽豬扒,都係比較乾身(柴),而且份量一般

3. 黑椒牛仔骨

呢間細細嘅餐廳比好多大酒家好食,眼見午市都見到有好多附近返工嘅人去食,見到佢地個午餐都好大份,而且價格好相宜😆

食完飽到連晚餐都食唔落😂
避風塘楊州炒飯