好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗因為要去蘋果整機,有頗長時間嘅等待,唔想再行APM,就去咗行工廠大廈!其實我冇咩嘢要買要搵,係有少少想食嘢,不過剛好1點幾,度度都好多人又唔知食咩好!求其搭lift 去其中一層向下行,都有少少漫無目的咁…路過呢一間店,見到門口寫有喇沙湯麵,跟住睇緊時,有個妹妹仔話新店開張,依家只係$48碗,又幾吸引wor!見入面有檯就走入去試下!🍴馬來喇沙湯麵($48)見到好足料!有兩隻蝦、兩粒白魚旦、兩粒豆卜、三條獅子狗,再有兩小舊青檸,少少芫茜… 試下個湯底先,好濃厚嘅湯底,味道濃郁,好香又好惹味wor!麵係用咗比較粗圓嘅湯麵,煮得啱啱好夠彈牙!蝦都幾大隻,肉質爽口,幾新鮮,蝦頭仲有少少蝦膏;魚旦係細細粒,都幾彈牙!以$48 嚟講真係俾足料又抵食!😋飲品有汽水、本地支裝飲品、日本果汁咁,自己去雪櫃揀,依家有9折!呢度其實都有貨架賣醬料、飲品同酒,亦都有雪櫃賣凍肉,可以買走或者即買即煮!呢度好家庭式經營,似爸爸煮麵,老婆收銀,阿女定係親戚做樓面,聽到佢哋嘅對話內容都係好似一家人咁,唔似老闆同員工… 佢哋會好細心俾隻碟仔我放蝦殼,我都見到隔離檯俾嘅碗仔
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴馬來喇沙湯麵($48)

馬來喇沙湯麵

呢度好家庭式經營,似爸爸煮麵,老婆收銀,阿女定係親戚做樓面,聽到佢哋嘅對話內容都係好似一家人咁,唔似老闆同員工… 佢哋會好細心俾隻碟仔我放蝦殼,我都見到隔離檯俾嘅碗仔好家庭式,係日本精品類嘅大口仔、Pekkle 鴨仔嘅碗,都真係未見過😆
雖然冇咩特色裝修,但有一種家庭式嘅溫暖感!呢個價錢有咁樣嘅食物質素,性價比超高!

Type of Meal
Lunch