2024-11-28
平時比較少去去工廈搵食,估唔到又發現左一間幾抵食嘅餐廳🍴呢度主打台灣菜,價錢經濟實惠,lunch time都幾多人食☺️九宮格餐九宮格餐係將多種小菜集中在一個盤子裡的用餐方式,店舖入面有十多種可以俾客人揀,最岩我呢啲咩都鍾意食嘅人☺️我今次揀左青瓜、芝士豬扒、花枝丸、烤地瓜條、濛粉,超級豐富🤤清燉牛肉麵清燉牛肉麵是一道經典的麵食,牛肉經過長時間的燉煮,肉質軟嫩,湯頭加入酸菜,非常鮮美,牛肉厚切得黎又夠腍👍黄金皮蛋黄金皮蛋是一種經過特殊工藝製作的皮蛋,外觀金黃,口感滑嫩,搭配辣椒醬食用,麻麻辣辣超級開胃🤤肉鬆起司蛋餅蛋餅內餡有肉鬆和芝士,經過煎製後,外層金黃酥脆,內部則是濃郁的肉香和芝士的奶香,口感豐富又煙靭😋黑糖撞奶黑糖撞奶係將黑糖與牛奶混合,形成獨特的口感和風味,層次分明的視覺效果,甜而不膩☺️泡沫紅茶泡沫紅茶口感順滑,香氣四溢📍 五月星牛肉麵 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室#五月星 #牛肉麵 #觀塘工廈美食 #觀塘開源道 #台灣菜 #人氣餐廳 #foodie #yummy #駱駝漆大廈
九宮格餐
九宮格餐係將多種小菜集中在一個盤子裡的用餐方式,店舖入面有十多種可以俾客人揀,最岩我呢啲咩都鍾意食嘅人☺️ 我今次揀左青瓜、芝士豬扒、花枝丸、烤地瓜條、濛粉,超級豐富🤤
清燉牛肉麵
黄金皮蛋
肉鬆起司蛋餅
黑糖撞奶
泡沫紅茶
泡沫紅茶口感順滑,香氣四溢
📍 五月星牛肉麵 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室