2018-09-04
與友人官塘約晚飯,他帶我去開源道工廈那家魔膳廚房,雖然在工廠大廈二樓,但裝璜也見氣派,佈置也很歐陸餐廳水準,一點也不馬虎!兩人來就點個二人套餐吧!有任食沙律吧(自助,side dish 是薯蓉法式焗田螺主菜是扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉同埋極上和牛漢堡配薯角甜品有多款可選,我就選了芒果慕絲再來還有咖啡奶茶可供選擇這雙人套餐內容十分豐富,先來什菜餐湯、牛油餐包,熱騰騰,醒吓胃先!跟住出去沙律吧整碟自選新鮮蔬菜沙津,當然要配橄欖油加我至愛嘅千島醬,咁就十分開胃啦!好嘞,法式焗田螺上桌,十分熱的焗薯仔蓉,配以香噴噴嘅田螺肉,已經令人唾诞!食完呢個side dish 就是主菜上場嘩!真係有料到喎,和牛漢堡,D牛肉一D唔會靱,配菜D薯角醮埋D醬汁食,冇得彈啦!大蝦扁意粉,個兩隻大虎蝦好新鮮,香甜肉爽,龍蝦汁意粉十分和味,轉眼成碟意粉消失於談笑聲中!服務員禮貌地向我們介紹可供選擇的甜品,除了點咗個芒果慕絲,我們順便點了兩杯凍檸茶!作為今個晚餐的總結!芒果慕絲製作認真,十分可口!真的想不到在工廈內也能亨受到這豐富特式晚餐!
兩人來就點個二人套餐吧!
有任食沙律吧(自助,
side dish 是薯蓉法式焗田螺
主菜是扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉
同埋極上和牛漢堡配薯角
甜品有多款可選,我就選了芒果慕絲
再來還有咖啡奶茶可供選擇
這雙人套餐內容十分豐富,
先來什菜餐湯、牛油餐包,熱騰騰,醒吓胃先!
食完呢個side dish 就是主菜上場
真的想不到在工廈內也能亨受到這豐富特式晚餐!