2022-06-02 481 views
工廈多隱世美食就出曬名架啦~今日嚟到觀塘嘅工廈搵到一間裝修別出心裁,有一股秋天氣息嘅餐廳,吸引咗我入去試一試。秋天有一種離別嘅感覺,份外有格調,店中都有好多掛畫同中國風嘅設計,令店舖喺云云工廈食肆中突圍而出。除咗裝修有心思之外,食物一樣高質!小編叫咗一份口水雞便當,個口水汁做得非常香口,絕對唔係單靠辣味取勝,而係好有層次地有一種麻嘅感覺,用嚟食雞送飯真係一流!雞肉本身都相當嫩滑,火候恰到好處,唔會煮得太耐導致韌或者老,而且能夠鎖住雞嘅鮮味同埋肉汁,食到欲罷不能!便當仲有一份菜蔬同茄子,照顧到食客嘅營養需要同埋健康,十分細心。便當份量都唔錯,小編作為一名大食男性都覺得夠飽。如果大家想試吓支持小店嘅便當,不妨到訪觀塘嘅秋意一試~