2018-08-25 178 views
前幾日我細妹黎探我班,於是就帶左佢去食好西,黎左附近一家泰國餐廳。呢度用左一條小河做裝飾,最初以為有魚😂😂😂我地叫左兩個午市套餐,餐湯係輕盈泰式冬陰功湯,每碗都有一隻蝦,味道唔算好辣。我叫左個泰式滷水豬手飯配滷蛋及迷你肉碎生菜包($78)。豬手嘅量特別多,每一舊都好好肉地,嫩滑肥美,好正😆細妹叫左個菠蘿海鮮炒飯($88),裏面都好多料,有青口、蝦同魷魚,上面仲舖左肉鬆,加埋清甜嘅菠蘿粒,好惹味😋另外,我地仲外加左個手抓餅($5),一碟有四塊。飲品方面,我地叫左清涼椰青($28),夏天飲就最啱喇😉食完正餐當然要食番個芒果糯米飯($58),份量都好多,好滿足,不過芒果就有少少酸,但都好食的。因為係下午茶時段,全單有7折,所以真係好抵食。

泰式滷水豬手飯

菠蘿海鮮炒飯

另外,我地仲外加左個手抓餅($5),一碟有四塊。

飲品方面,我地叫左清涼椰青($28),夏天飲就最啱喇😉
清涼椰青

芒果糯米飯

因為係下午茶時段,全單有7折,所以真係好抵食。
泰式滷水豬手飯
菠蘿海鮮炒飯