2015-07-13 2390 views
同舊同事一年一度團年飯(係,我地約左半年先齊腳)首先如果唔係住呢區或呢頭番工真係唔識黎gar...搵定地圖或者搭的士啦😁我地其實約左7點,但成7點9先齊人開始上菜,預錯時間真係唔好意思!!但啲侍應都真係算係好好,完全無催我地上菜,而且上菜都真係即煮咁濟。我七點半左右到,都full左九成,可能多數做訂檯生意,同埋佢地做一輪生意,食得好舒服,唔會食得好趕急呢度主打要海鮮,但由於我地女仕多又有大肚婆,所以訂檯時改左少少張菜單,非常周到!食物味道中上,同埋味精(我知實有)但真係算輕手食完唔駛飲一桶水首先黎個湯,正路雞湯,湯泎有好多淮山同豬軟骨,正~呢個脆皮坑腩應該係預先做好,因為上菜時已經林晒同埋凍晒(唔肯定係唔係凍食)。。。麻麻,可以唔試呢個我地真係嘩左出黎,因為成包紙巾咁大,夠凍同爽口既,點wasabi鼓油食(都唔會期望有海水鮮味掛)...一上檯即食,熱辣辣好好肉好爽口,勁多蒜蓉,好正個豆腐好滑,蒸得岩岩好條魚大到要'吉'高先影到,大概有50cm, 但蒸得好滑 ,好味皮十分香脆,但調味不足,又無其他汁點下,爭左少少唔知係唔係個大廚趕收工,我覺得個花甲唔夠熟(或者我夾個隻唔新鮮),,呢個我無
同舊同事一年一度團年飯
(係,我地約左半年先齊腳)

菜單

食物味道中上,同埋味精(我知實有)但真係算輕手
食完唔駛飲一桶水
淮山乜乜雞腳湯

湯泎

首先黎個湯,正路雞湯,湯泎有好多淮山同豬軟骨,正~
脆皮坑腩

冰鎮鮑魚

蒜蓉粉絲蒸聖子皇

一上檯即食,熱辣辣好好肉好爽口,勁多蒜蓉,好正

百花蒸釀豆腐

個豆腐好滑,蒸得岩岩好

脆皮芝麻雞

皮十分香脆,但調味不足,又無其他汁點下,爭左少少
酒煮花甲

唔知係唔係個大廚趕收工,我覺得個花甲唔夠熟(或者我夾個隻唔新鮮),,呢個我無食到,但其他朋友有食,佢地話'好味,個湯勁甜'

總括呢度的確唔錯,味道大至上ok,份量夠多,岩晒一大班人食,但位置真係爭啲。
成包紙巾咁大隻
2015-07-10
$300 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year