2024-03-21 85 views
Relish觀塘工廠區精緻西餐💕💕是日自費實測靜靜地食餐飯好地方 呢度嘅晚餐主打套餐,可以自選主菜。價錢由$368-$498不等(另加一),套餐包5個Course,飲品需要加錢 。當晚foodmates選左:蘋果木煙燻北海道帶子•日本枝豆•有機粉紅玫瑰菇•紅菜頭蓉Applewood Smoked Hokkaido Scallops W Edamame. Maitake. Beetroot Purée-北海道帶子好新鮮,配上知道玫瑰菇同埋紅菜頭配搭好靚味道配搭好豐富,但係唔算好重味原隻煙燻鵪鶉髀(2pcs)伴水果車厘茄田園沙律Smoked French Quail Leg W Organic Fruit Cherry Tomatoes Salad-個人推薦煙燻鵪鶉髀,本身見到個樣有一層肥諗住好肥膩,點知食落去嘅時候可能細細隻,又唔會變到成口油咁。配搭住田園沙律去食唔錯。干邑龍蝦湯Lobster Bisque with Tarragon & Cognac-個湯聞落去好香,但係飲落去嘅時候略嫌唔係好夠味 。有少少失望。杜洛克黑毛豬胺伴焦糖菠蘿•野菌西蘭花苗•鴨油洋蔥烤薯仔Spanish Du
Relish
觀塘工廠區精緻西餐💕💕

是日自費實測靜靜地食餐飯好地方

當晚foodmates選左:

蘋果木煙燻北海道帶子•日本枝豆•有機粉紅玫瑰菇•紅菜頭蓉
-北海道帶子好新鮮,配上知道玫瑰菇同埋紅菜頭配搭好靚
味道配搭好豐富,但係唔算好重味

原隻煙燻鵪鶉髀(2pcs)伴水果車厘茄田園沙律

干邑龍蝦湯

杜洛克黑毛豬胺伴焦糖菠蘿•野菌西蘭花苗•鴨油洋蔥烤薯仔
Spanish Duroc Pork Rack W Caramelised Pineapple. Mushroom &
Baby Broccoli. Herbs Roasted Potato W Duck Fat
-成晚令我覺得最驚喜就係呢一個黑毛豬胺 。配搭着菠蘿同埋烤薯仔,每一款都令我覺得好滋味。

香煎星斑魚柳伴烤西班牙八爪魚•烤苦白菜•芝士松露手工薯餅
Pan Fried Grouper W Grilled Spanish Tentacles. Roasted Endive. Chive Cheesy Hash. Romesco Sauce
-至於呢一個我覺得最出色就係芝士松露手工薯餅,味道非常之好,而且好有驚喜。

甜品方面,我哋加咗錢選擇咗cheese cake同埋Tiramisu 。味道就比較一般,但係真係要加埋甜品先有嗰種儀式滿滿的感覺。
整體方面,會每食一個菜佢會幫你換碟,我覺得係好有高級餐廳嘅感覺。但係至於呢個價錢方面,再有高少少要求嘅話,味道上面可以有少少改進。但係如果對食方面唔係有好高要求只係想要一個靜靜嘅地方同朋友或者男女朋友一齊傾吓偈享受吓寧靜的一晚,呢個地方係10分推薦嘅 。

平均消費每個人$400-500
Average cost per person is $400/500

⭐️回頭率Recommend: 7/10
⭐️環境 Ambiance: 8/10
⭐️值得Value: 6.5/10
$450 (Dinner)