2023-06-10
喺觀塘搵食一定唔少得入工廠區,呢間餐廳提供多款西式料理,從主菜、意粉飯、薄餅、甜點、到飲品~ 環境帶點小浪漫,地點易去,價錢亦算合理,夜晚滿座,記得book位😎唔知點解每次到西餐廳都會想叫carbonara,蛋黃醬香濃,撲鼻而來,未食已經覺得吸引🤩 意粉軟硬度適中,巴馬臣芝士味道幾出,配上煙肉、蘑菇增添口感,仲有蛋撈麵,性價比高!另外私心推介普羅旺斯雜菜千層麵,呢個配搭比較少見,賣相一流,千層麵大大塊,層次分明,口感豐富,麵片唔粉,食落亦唔硬,番茄醬酸酸甜甜,搭配雜菜感覺更加健康😗 喜歡喜歡!黑松露牛肝菌意大利飯都唔錯,黑松露味道獨特,散發著濃濃嘅香氣,當然唔少得risotto嘅最佳拍檔,牛肝菌,大大粒,有咬口,飯粒飽滿,掛汁,食落唔膩,簡單又美味~ 小食有魷魚圈同炸薯條,兩款炸至酥脆可口,魷魚爽口彈牙,配上泰式酸辣醬感覺更加開胃,仲有少量沙律添~ 薯條熱辣辣又脆卜卜咁,而且份量好多,配上松露醬令到整體味道昇華咗,推😍