2023-03-18
為薯條而來約friend尖沙咀食飯 個friend話想食薯條 無理由特登約出黎食老麥咁頹嘅 咁就去搵間fancy嘢食下啦 見到美麗華有間burgeroom 近近地 唔洗諗 就佢啦首先嗌個為左佢而黎嘅牛油果醬芝士薯條薯條係粗粗果隻 面頭唧滿哂芝士醬 中間再加一大pat嘅牛油果蕃茄醬 平時食薯條食到最尾都總係唔夠配料 但係呢個食到最尾都仍然啖啖牛油果大烤菇芝士牛肉漢堡上菜果時就已經預先幫我地分開左一半 非常周到 睇住啲肉汁瀑布式咁流落黎 未擺落口都已經覺得好味 大烤菇同burger永遠都係絕配 兩樣配料都非常香甜juicy 軟殼蟹漢堡本身想order埋牛肉漢堡 但係見佢有廚師推介 所以就決定試試佢 又係預先切好一半 但係上菜嘅時候依然吸睛 雖然無左澎湃嘅肉汁 但係佢嘅size絕不欺場 有兩隻非常霸氣嘅蟹鉗 鍾意食軟殼蟹嘅人一定唔可以錯過
首先嗌個為左佢而黎嘅牛油果醬芝士薯條
大烤菇芝士牛肉漢堡