2009-10-28 6 views
今日重陽節難得有日假放,唔想喺樓下解決午飯。初頭諗住同老婆去東大街試下安利,點知條人龍長到唔知乜咁,老婆話唔係咁想等,所以走圍睇下有乜好食。行開呢間漢堡包舖咁生面口,決定試下正唔正。入到裡面睇倒個裝修都算係幾美食漢堡店FEEL,感覺都算幾潮。睇番舖頭單張,原來佢地呢間己經係第4間分店,可能係平時冇留意倒卦。該店暫時供應7款包,可分單買或者套餐。所謂0既套餐係指包+汽水。當然佢地亦都有薯條供應,跟餐另加7蚊(散叫12蚊)。所以如果慣左食老麥0既包+汽水+薯條咁0既餐0既話大概就係30出頭。不過需要留意0既係佢地汽水個SIZE 有一個老麥大汽水咁大,所以飲唔倒咁多0既話我就建議2個人SHARE 一杯喇。由於係第1次試,都係穩陣D好,所以就試左個比較普通0既芝士牛肉漢堡,老婆就叫左牛肉漢堡,另兩人SHARE 一個焗薯皮,飲品就要熱菊花檸蜜 (就係見倒隔離客人要汽水勁大杯)。個包個SIZE 比一般老麥或BURGER KING 細少少,若莫同MOS BURGER 0既差唔多。個包個周圍係有少少烤過,咁樣可以令個包更加有咬口,但係佢又唔會整得太燶,呢方面確實唔錯。牛肉漢堡配以生菜、蕃茄以及沙律醬。

)。

牛肉漢堡配以生菜、蕃茄以及沙律醬。由於塊漢堡扒都算幾厚仲幾富肉汁,食完幾本己經夠飽。唯一有些少美中不足0既地方係個漢堡扒煎得唔係咁硬身,如果煎得個表面硬D 0既話,D肉汁鎖得會更好,食落更加JUICY
。不過ANYWAY個漢堡包整體都算係整得唔錯,值得一試。

由於個漢堡包都幾飽肚,食落個薯皮己經覺得有些少滯,佢仲要除左有薯皮之外,仲有唔少薯肉。再加埋D焗醬同芝士,都係要2個SHARE 先至食得晒。

埋單每人大概36,咁當然佢比周街都有0既老麥會貴少少,但係偶爾轉下口味都不失為一個好選擇。不過,如果唔係咁肚餓食晒成個FULL SET 0既話就要考慮下會唔會太飽喇。
MENU 唔複雜,但款式都算幾多
牛肉漢堡 - 漢堡扒肉汁都算唔錯
裝修幾表現出美式漢堡包0既感覺
雖說係薯皮,但係都有唔少肉,好飽肚
2009-10-26
$36 (Lunch)
MENU 唔複雜,但款式都算幾多
牛肉漢堡 - 漢堡扒肉汁都算唔錯