2016-06-27
尖沙咀達人包車係銅鑼灣開左間分店喇!! 所以今晚又去潮聖, 侍應們大多都係真正既韓國人Oppa, 唔太識聽廣東話, 就好似置身於韓國咁~平日夜晚時段都好多人黎幫襯, 人氣果然極旺! 前菜既有青瓜粒,栗米蛋沙律同埋泡菜, 食完既唔夠, 仲可以免費潻加...今次order左其中一款人氣NO.1 + 唔係周圍都可以食到既1米特大串燒, 同埋極度邪惡既芝士排骨------------------------------【1M 特大串燒】HK$328 首先食呢款菜式之前, Oppa係我地將檯度搭棚, 擺好個爐同鐵盤, 再係檯側邊搭個高架....之後1米高既串燒終於出場!!! 咁高既串燒吊住係我地張檯度, 非常奪目~ 周圍既食客都望望下, 覺得好新奇...相機食完之後,有個Oppa走黎幫我地係串燒上用夾拉左幾件落個鐵盤度剪開同煎煮...串燒上有豬肉, 豬肋骨, 洋蔥, 黃椒, 大蔥, 雞肉, 菠蘿, 南瓜, 香腸, 大蝦, 青椒等等...另外再有少許生菜同韓國汁醬比我地包住食.因為肉類本身都係半熟狀態, 所以拉落黎系煎一陣已經可以食得...煎完既一d都唔油膩, 而且肉汁被鎖住, 點少少韓式辣醬,
【1M 特大串燒】HK$328
因為肉類本身都係半熟狀態, 所以拉落黎系煎一陣已經可以食得...煎完既一d都唔油膩, 而且肉汁被鎖住, 點少少韓式辣醬, 味道超正!!!真係食得返係韓國食既味道, 值得推介!!!
【芝士排骨 (6 pcs)】HK$320
【青色檸檬果汁飲料】HK$50
好清新既一杯飲品, 其實味道同檸檬茶一樣, 只是味道沒有苦澀味~
【芒果汁飲料】HK$50
甜度適中既芒果汁