2019-10-08 727 views
不嬲都幫襯開大師兄,貪佢食物好食,性價比高。每次幫襯都係外賣自取形式,因為佢啲點心蒸飯都係即叫即蒸,所以老闆建議客人可以預早20分鐘打電話叫定外賣,然後自取。但最近兩次遇到極奇怪的待遇。一次係上星期五,有個廣東話都未講得正既阿姐打黎吹攞外賣,20分鐘都無,吹到褲甩。今晚又遇到同樣事件,又係嗰個眼大白淨廣東話都未講得正既阿姐打黎,我問佢其實你吹咩呢?都係20分鐘啫,我求先搭緊巴士剛剛先落車,宜家趕緊過黎,有得快我都想快啲,你係咪好趕住收工呀?跟住佢好有道理咁話,哦…唔係,我驚你啲野食凍咗唔好食啫,吓... 咁都得? 啲食物係我既,冷熱又如何呢?反正我返到屋企都要等埋屋企人返齊先開餐,唔通我又好似佢咁打電話吹我啲屋企,然後話,無...我驚啲野食凍咗唔好食啫。唉...真係唔明內地同胞既想法。呢啲咁既阿姐可能平日太得閒,老闆若果睇到呢個食評,記得比多啲野你嗰個又勤力又關心食客既伙記做,好好發揮員工所長,善用資源,唔好浪費咗佢既才能。
TakeAway