2023-07-07
記得幾年前同太太去呢度食,服務同食物質素都幾好,不過依家退步了。入座前先點餐及鍋底,選好後店員帶我入座,一路行,我就問店員是否有啤酒,店員話有,39蚊位,我話一位加啤酒,佢就話要兩位一齊加先得,咁我就話諗一諗轉頭決定,坐座就同另一店員講兩位都加啤酒,呢個店員就同我講佢哋無啤酒,我即是覺得被騙,有啲失望,算吧,起身出去攞配菜,點知發現拎配菜嗰邊有小強,我同店員講,本身都係諗住講聲,等佢快啲處理一下,點知佢應我一聲”好”,然之後走咗去,佢再行返過來嘅時候理都唔理,淨係望住我一眼,即係佢哋已經見慣不怪嗎?我就唯有影張相,有證有據吧。食物方面,昆布鰹魚清湯,關東風壽喜燒,兩個鍋底都好淡,食物方面,牛和豬都無乜肉味,羊肉反而有少少驚喜。鍋底冇晒湯嘅時候叫店員加湯,原來佢哋係加水而唔係加湯,加完水之後個湯底更加淡而無味。服務方面,除左之前嗰位店員唔處理小強外,其他都係麻麻哋,有個仲張個點餐牌飛去我隔離張檯,又行過親都撞一下我張椅,都唔緊要,sorry都無句。