2020-03-30 604 views
0700去到未開門,見有啲公公婆婆排緊隊,於是跟住排,排喺頭10個位左右,依而家規定每檯要相隔1.5米,眼見都大細檯夾埋都15張檯左右,排隊期間見舖頭入面有個伯伯行來行去,將幾張檯啲筷子晾上茶杯上,跟住佢坐抵咗其中一張檯排咗半個鐘終於開門,我地算首批行入去,見最近門口張檯冇人就坐底,點知唔夠一分鐘跟住有個婆婆行埋嚟,跟住話個位喺佢,跟住乜都理即立刻坐低,問佢點解坐落嚟,佢話檯面有茶壺即係有人,我地話我地係首先坐落張檯度,個婆婆冇理我地照坐,佢硬係要坐都冇所謂,當撘檯算,但疫情下只容許四人聚餐, 唔想同婆婆嘈,最後我地冇幫襯就離開,點解未開門就有人可以喺舖頭入面幫手霸位,點解要排隊?未開門就有客人可以喺舖頭入面坐,點解要其他客人喺外面排隊?安排極差!食物質素就唔知!