辣媽呢個名喺元朗真係出晒名‼️原來已經有10年口啤😵好多元朗街坊都識👍星期日呢晚6點黎到已經好多人等位😵😵好彩都等左唔洗半個鐘就有位,原來入面都幾大芥辣魚皮|$59黎到辣媽當然要食辣🔥,前菜叫左碟芥辣魚皮,份量都幾多,好爽口,加埋唔嗆口嘅芥辣,十分開胃老壇酸菜鱸魚(小份) --小辣|$139|必食‼️我地兩個人,所以要份小份嘅招牌酸菜魚🐟‼️雖然係小份,但都好大碗😵,鱸魚好滑,加埋芝麻好香,冇骨👍,我地叫左小辣,但食得辣嘅朋友可以叫辣少少都可以🔥送飯一流🍚價錢仲要唔貴湖南辣椒炒肉 --小辣🔥|$99辣味炒肉勁香😍呢個真係可以送一碗飯🍚份量又多,平時唔食辣椒🌶嘅我都嘗試食幾啖,又唔會好辣🔥,好惹味啫啫粟米鹹蛋黃焗雞翼|$89餐廳有好多啫啫煲可以揀,今次特別啲未見過用啫啫煲黎整嘅粟米鹹蛋黃焗雞翼‼️鹹蛋黃係我最愛😍,加埋焗粟米🌽真係超好食‼️但鹹蛋黃真係太邪惡,份量又多,真係食唔晒😆膠原脆皮豬手(2隻)|$49豬手係餐廳招牌,幾乎每枱都必點‼️外皮炸到勁脆,入面肉質夠嫩,食落滿滿骨膠原😍香菇滑雞煲仔飯(二人份)|$89煲仔飯香菇嘅香氣電搭雞肉嘅嫩滑,米飯則在鍋底微微焦香,形成脆脆嘅飯焦,非常香口‼️抹茶

芥辣魚皮|$59

老壇酸菜鱸魚(小份) --小辣|$139|必食‼️

我地兩個人,所以要份小份嘅招牌酸菜魚🐟‼️

湖南辣椒炒肉 --小辣🔥|$99

辣味炒肉勁香😍呢個真係可以送一碗飯🍚

啫啫粟米鹹蛋黃焗雞翼|$89

膠原脆皮豬手(2隻)|$49

豬手係餐廳招牌,幾乎每枱都必點‼️
外皮炸到勁脆,入面肉質夠嫩,食落滿滿骨膠原
😍

香菇滑雞煲仔飯(二人份)|$89

抹茶珍珠雪頂奶茶🧋|$39

一上枱俾杯奶茶嚇親😧,真係超大杯‼️仲要配上奶茶雪糕加珍珠,飲完真係超飽😦奶茶味亦夠晒好香濃,但建議兩人叫一杯已經夠飲😂

總結:價錢比起好多大排檔都平,大部分每碟都唔過百,菜式亦都比較特別👍同埋都幾正宗嘅川湘菜👍
員工服務都幾親切,難怪長期都要等位🔥