餐廳除左鐵板燒仲有Omakase,今次食既係鐵板燒。二人前既「槐」套餐真係好豐富,到最後都要同師傅講搞唔掂食唔到咁多,不過都照食晒🤰🏻🐟 本地馬友鐵板燒成日食銀鱈魚,旭用左本地無骨馬友,經事前醃製,用左一夜干做法,煎一邊肉,然後蒸。毋須落調味,加點柚子酸汁加青檸汁調配就非常香口。食完可以食埋旁邊既龍珠果去油膩。🐚 北海道活帶子配魚籽仔日本空運北海道活帶子,煎得好香,用左日本高湯伴碟。🇦🇺 澳洲鮑魚呢隻鮑魚比左好多樂趣我地,鬼死咁生猛🤣切片上,調味咸咸地好林,用左日本舞茸菇同紫蘇花做伴菜,有口感。🦐 馬來西亞虎蝦現場睇隻蝦大過我地手板,蝦肉彈牙,用左濃郁既蝦膏做汁,仲新鮮炸洋蔥片🤤🐄 鹿兒島和牛牛柳一向中意食和牛,入口即溶,可以點蘋果加蒜汁或柚子汁,我就中意將獨子蒜薯片加wasabi同岩鹽一啖食。🐷 太陽蛋宮崎煙肉師傅話飽還飽,呢個要即刻食😂太陽蛋脆邊,煙肉成件唔覺油膩👍🏻🍯 最後見師傅整緊個蜜糖toast,都知道我仲有個綠茶奶凍未食,心諗唔係我地既應該,點知都係😆 雖然好飽好飽,但真係好惹味同好脆🤤一定要留肚食啦

🐟 本地馬友

🐚 北海道活帶子配魚籽仔
日本空運北海道活帶子,煎得好香,用左日本高湯伴碟。

🇦🇺 澳洲鮑魚

🦐 馬來西亞虎蝦

🐄 鹿兒島和牛牛柳

🐷 太陽蛋宮崎煙肉

$1500 (Dinner)