2022-03-07
呢間位於大埔嘅Cafe,第一眼就比裝修吸引咗,無論係門囗由紅磚砌成嘅拱門設計,定係cafe入面嘅佈置,都充滿異國風情😆我哋揀咗側邊嘅梳化位坐,好寬闊好舒服,可以望到Cafe成個環境,Cafe入面掛咗幾盞土耳其馬賽克燈,鍾意打卡嘅你一定會忍唔住影好多相📷留意到Cafe嘅門口就有一個大焗爐,專門用嚟焗pizza,由於廚房係開放式,我哋可以望到成個製作過程~我哋都分別叫咗啲小食同主食😋牛油果大蝦pizzaPizza係即刻order就即刻整,由於Pizza係薄身餅底,所以唔會好快就覺得滯,一共八塊pizza,每一塊上面都有新鮮嘅牛油果🥑同彈牙嘅大蝦🦐 Pizza上面嘅雙色芝士仲有拉絲效果🤤兩個人share份量啱啱好~酥炸蒜香雞中翼🍗呢個係店員特別推薦😚總共有六隻雞翼,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,外脆內嫩,咬落去充滿肉汁,鍾意蒜香嘅朋友一定唔可以錯過,好邪惡😆雞翼係佢哋自家醃製,調味啱啱好🤤煙肉蘑菇汁意粉🍄蘑菇忌廉汁都幾濃郁,不過大家要記住趁熱食,唔好放得太耐,如果唔係意粉嘅口感就會冇咁好😆Lunch set叫Pizza或者意粉,都會包汽水或標準咖啡一杯☕️咁啱去嗰日天氣都比較凍,於是叫咗兩杯暖笠笠嘅
牛油果大蝦pizza
酥炸蒜香雞中翼🍗
煙肉蘑菇汁意粉🍄
Lunch set叫Pizza或者意粉,都會包汽水或標準咖啡一杯☕️咁啱去嗰日天氣都比較凍,於是叫咗兩杯暖笠笠嘅Mocha同Hazelnut Chocolate,杯嘅設計幾特別,都幾大杯,同埋有賞心悅目嘅拉花~味道方面,兩杯都唔會太甜,Hazelnut Chocolate上面仲鋪咗可可粉,味道就更加濃~
呢間Cafe主打嘅Pizza同小食都好高質,最後嘆埋杯飲品,超級滿足🤤大家如果想搵間有特色嘅Cafe,同朋友輕鬆chill一chill,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇👍🏻