2024-11-16 102 views
適逢放假又要去荔枝角,咁就順便去長沙灣試吓呢間餃串party啦!.店舖座位唔太多,排咗一陣等張四人枱一早資料蒐集好當然嚟到要食佢嘅餃子啦,仲有最特別嘅係佢有埋串燒同埋見到佢啲飲品類別都幾特別,所以都叫咗一支!今日叫咗呢啲👇🏻🥟每人一碗餃子(雙拼八隻 $50)🧊涼拌黑白雲耳 $30🫔香煎腐皮卷 $28🐟魚腹鰭 $15🐔沙嗲雞 $12🍍菠蘿桂花雪梨茶 $15.湯餃會配埋佢哋每期唔同嘅冇味精湯!我哋飲完都冇口渴!!我哋試咗三款嘅餃子,分別係涼瓜豬肉餃、韭菜豬肉餃,同埋香芹芫荽豬肉餃!三款餃子入邊我最鍾意嘅係香芹芫荽,之後係韭菜豬肉,涼瓜豬肉我就覺得比較特別,因為平時出邊比較少見,但同樣地佢會苦左啲😂下次就未必再叫了~.我好鍾意佢多菜少肉嘅比例!真係超正呀!!見到入邊啲菜都仲係保持到翠綠😍餃子皮亦唔厚,鍾意薄皮嘅人就超開心☺️配搭埋佢哋個湯真係可以清晒成碗!!!大家鍾意亦都可以再點吓啲醋同埋食埋佢嘅菜甫🥟.小食方面,涼拌黑白雲耳 - 因為出面平時比較少見白雲耳,不過味道正常啦,煎腐皮卷都係正常發揮🤓沙嗲雞普通,最有驚喜係個燒魚腹鰭!!即叫即燒!$15嘅價錢真係冇嘢可以挑剔大大串,如果鍾意食魚油脂
店舖座位唔太多,排咗一陣等張四人枱

今日叫咗呢啲👇🏻
🥟每人一碗餃子(雙拼八隻 $50)
🧊涼拌黑白雲耳 $30
🫔香煎腐皮卷 $28
🐟魚腹鰭 $15
🐔沙嗲雞 $12
🍍菠蘿桂花雪梨茶 $15
湯餃會配埋佢哋每期唔同嘅冇味精湯!我哋飲完都冇口渴!!

芹菜芫荽豬肉餃

大家鍾意亦都可以再點吓啲醋同埋食埋佢嘅菜甫🥟
涼拌黑白雲耳

沙嗲雞普通,最有驚喜係個燒魚腹鰭!!即叫即燒!$15嘅價錢真係冇嘢可以挑剔大大串,如果鍾意食魚油脂感呢個就正了!略嫌佢調味重手咗鹹咗啲!但可以配返佢哋嘅飲品!我就揀咗菠蘿桂花雪梨茶呢支茶真係超級大枝,同埋唔係淡茂茂!!茶底幾香
整體成餐都滿意,特別佢個湯底獲得兩老稱讚,都會願意再返嚟呢邊食佢嘅餃子!!😚😚
魚腹鰭
菠蘿桂花雪梨茶