宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-11-07 248 views
前幾日,老婆啱啱冇煮晚餐,佢忽然想食啲好嘢嘅日本餐。距離上次帶屋企人去食日本餐已經有幾個月,就決定帶佢哋嚟上網搵到呢間日本餐廳。 呢間日本餐廳嘅裝修好獨特,好有日本feel。 嗰日我哋點咗好多嘢食,其中一個係燒豬手。真係好好食!脆卜卜,味道又非常好! 跟住就係有個超壯觀嘅魚肉,佢哋叫喜之次。嗰魚皮好似燒過,彈牙嘅感覺加埋魚味濃郁嘅刺身,真係好好食。 我仔女仲點咗佢哋鍾意嘅牛脷。煮到啱啱好,啱啱好嘅硬度加上濃郁嘅味道真係唔錯。 後尾仲連續上咗幾道菜,入面有炒豬肉麵筋、雞肝、佢哋自家制嘅雞肉棒、雞肉串。炒豬肉入面有蔥、蘿蔔,一齊炒起嚟非常香。雞肝都處理得好乾淨,食起嚟嫩嫩嘅。 我好鍾意佢哋嘅雞肉棒。鮮嫩多汁,口感好豐富。另外嘅雞肉串都好唔錯,鮮嫩嘅肉質加埋梅子醬,一啖食落去,回味無窮。 最後就係呢個海葡萄,非常爽口,加埋酸汁,食感好清新。 佢哋嘅食物擺盤都好精美,睇住就好有食慾。味道都配得上佢哋嘅擺盤,真係非常好食。
呢間日本餐廳嘅裝修好獨特,好有日本feel。