一星期都有2-3餐食素,通常自己整多,因為老實講,出面食素,尤其係中式嘅,都好多加工食品,口話想健康啲,食落又唔係嗰回事。咁當然有時個人懶都會出去搵素食,呢間我同屋企人食咗好多年,一直都保持水準,雖然都有啲齋口唔齋心,只係確實佢炒得好有鑊氣,加上得宜嘅調味同選料,食到有點幾可亂真嘅🤫蜜汁烤鱔片(西蘭花):「鱔片」食落似蟹柳,會追食,西蘭花炒得脆身又唔過硬或有怪味蜜椒牛柳粒薯角:黑椒落得夠,好惹味,「牛柳粒」都入晒味咁,薯角走左油,好食,呢個餸如果你合埋眼食,真係唔覺係齋㗎🙈2道餸都好好食,只係我策略失當,唔應該2款都叫蜜味,搞到食到尾覺得比較甜,呢個唔關廚師事。今晚無叫到招牌咕嚕肉,其實佢先係我嘅 all time favourite 😍
蜜汁烤鱔片(西蘭花)

蜜椒牛柳粒薯角

2021-11-29
$80 (Dinner)
蜜汁烤鱔片(西蘭花)
蜜椒牛柳粒薯角