2012-11-30 26 views
而家四週圍食飯都加晒價,度度都貴,係鬧巿中竟然仲有平、靚、正嘅越南美食!23/11同同事去搵地方食晏,其中一個話有間正宗越南餐聽,係北河街街巿熟食中心,一行三人就去試下;一去到唔難搵位,有位就坐得,跟手睇個餐牌,飯一啲都唔貴,都係$26-$30,諗住最貴都係 $30 一碟越式三寶飯,價錢好合理。其實我哋一心都係想試下正宗越南滴滴咖啡,所以三個一致,一人一杯餐牌標價 $10 嘅越南滴滴咖啡。所謂三寶即係香芧豬扒、扎肉、雞翼,豬扒醃得好香好好味,雞翼新鮮炸起,熱辣辣、好好味!正宗越南滴滴咖啡,原來 $30 係餐,已包一杯熱飲,所以杯咖啡唔使另計,每人埋單都係 $30,抵呀!咖啡好香濃,正!碟飯好夠食,姐姐禮貌好好,仲同我哋講:「夠唔夠食呀?唔記得同你哋講,唔夠可以叫多飯」 我哋都唔係大食,食完碟飯已經好飽,我同事仲話已經飽了,唔係叫多個生牛河食,不過睇睇餐牌,生牛河都係 $22,下次來真係要試一試!
其實係熟食中心的其中一個檔鋪

越式三寶飯
越南滴滴咖啡
,不過睇睇餐牌,生牛河都係 $22,下次來真係要試一試!
2012-11-23
其實係熟食中心的其中一個檔鋪