2019-02-21
好耐冇食過平、靚、正嘅一餐。之前同女朋友經過時已經想試,但睇個價錢咁平,會唔會係豉油西餐呢?因此打消咗個念頭。早段時間諗住同佢父母一齊試下,心諗未到7點,點都會有位啩,點知侍應話最快8點先有位😤。唔通好好味?前兩日女朋友同佢屋企試過,甚為推介。結果尋日再同佢哋一試,果然真心好味,而且仲要好抵食👍🏻先講飲品,小弟向來愛好嘅德國啤Erdinger,惠康一支都賣$21,佢竟然賣$38,唔係咁抵飲嘛?最衰我咳仲食緊藥,否則我都要飲番2支。另外就係正題 - 食物質素。坦白講,好味,尤其係豬手,好味到食食下先記得影相。佢同一般德國鹹豬手唔同,事關佢係「炆」嘅。味道層次複雜,入口鮮嫩,飲埋佢炆成嘅湯,一個字形容 - 一絕!遺憾跟個扁意粉雖然彈牙,但味道略淡。可能要配個豬手湯食啩⋯⋯另外就係個牛扒,重10安士,配白松露肉汁,非常美味。若果豬手係滿分嘅話,佢只攞到90分鐘。因豬手實在太強。最後要提一提個Cheese cake,自家製,同平時食嘅比佢餅低較厚,入口一陣淡淡嘅鹹香芝士味,絕對值得一試。我哋4個人去,叫咗2個餐,已經好飽。開咗支紅酒、4支啤酒,埋單7百蚊鬆啲,唔係嘛,抵食到咁?如無意外會帶自己
如無意外會帶自己阿媽再食一次。尤其要食豬手,因為佢已冇乜牙力。
不過特別需要留意嘅係,餐廳只收現金,唔收卡。呢個有啲失望。
炆豬手
10安士牛扒