2024-07-03 551 views
又去觀塘搵嘢食🌞今次去呢間都幾多好評嘅米線店,勝在喺駱駝漆第三座嘅一樓,唔使等𨋢等到傻,行樓梯上一層就搞掂✌️🤣冇諗過18:30去到已經滿座,遲多幾分鐘入已經要排隊🙊 店舖雖然細,但係都坐得舒服嘅,店員都好醒目,見男朋友孭住書包,都即刻俾個籃我哋擺袋👍🏻同埋上菜都好迅速,出咗去個廁所(雖然廁所要行遠啲,喺3樓),已經嚟齊晒啲食物😆藥膳黃酒花膠雞米線 $68充滿中藥養生嘅醇厚甘甜味道,足料👍🏻雞肉好滑易咬,不會乾澀,米線偏軟但都Q彈,花膠兩大片,都係柔滑的,整體嘅份量都幾多😙 雞肉正常係會有骨嘅,所以店舖都好貼心準備咗啲細碟,比客人裝雞骨🤩沙羌雞飯 + 凍檸茶 $48 + $4份量足夠,呢個價錢有咁多雞,覺得好OK。沙羌醬汁濃郁,好啱送飯😆蜜糖雞翼 $42味道好OK,雞翼炸得好脆,加埋甜甜嘅蜜糖(唔會超級甜),好惹味😙日本芝士年糕 $38冇諗過芝士年糕會配煉奶,個賣相已經好吸引,食落去的確會又鹹又甜咁,但係我自己OK😍首先,咬到個層炸左既外皮時配埋個煉奶係幾match,慢慢地會感受到裏面爆漿芝士嘅感覺,再覆蓋返啱啱嗰種煉奶甜,形成又鹹又甜嘅感覺,接受到有鹹又甜嘅人可以一試😙我覺得呢間嘢CP
冇諗過18:30去到已經滿座,遲多幾分鐘入已經要排隊🙊

藥膳黃酒花膠雞米線 $68

沙羌雞飯 + 凍檸茶 $48 + $4

蜜糖雞翼 $42

日本芝士年糕 $38

我覺得呢間嘢CP值都幾高,食物都對得住個價錢,呢個價錢可以食到咁多雞又有花膠,唔食花膠就咁沙薑雞飯$50都唔使添,仲想點,真係糧尾之選🤣🤣

結論
🫰幾抵食,CP值高
⚡️幾受歡迎,早啲去排少啲🤣

🎡餐廳資料
餐廳名稱:雞駅花膠雞米線專門店
餐廳地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座一樓I室
營業時間:星期一至六 11:30-21:00; 星期日及勞工假期休息
  • 蜜糖雞翼
  • 藥膳黃酒花膠雞米線