2023-01-13 142 views
今日想食星馬菜,經過西灣河見到呢間餐廳南島提供星馬泰菜幾種選擇,真係一次過滿足我多個願望😍餐廳位置幾近地鐵站,幾方便~環境裝修都幾有格調,啱晒同朋友坐係到慢慢吹牙水👍🏻我哋叫咗三樣嘢肉骨茶配白飯 $72呢隻肉骨茶偏向藥材味,而湯嘅味道十分之濃郁又好足料!好鐘意豬肉炆到好冧身,枝竹又吸曬湯嘅精華🤤入口勁入味又好食,配埋白飯更加一流~椰香咖央多士配半熟蛋 $38 值得一讚係個多士非常鬆脆😍!而且入邊嘅牛油同個半熟蛋都好夾, 加埋個口感幾特別同更加調出牛油嘅香味🤤$38嘅多士真係好抵食,推介!檳城炒貴刁 $72呢個菜式因為係即叫即炒,上菜速度比另外兩個慢,但係等待係好值得😆因為炒出嚟真係好友鑊氣!食落好香口,炒貴刁口感層次好豐富,入口唔會濃味/油膩!整體來講都真喺幾好食😋!因為佢會附上辣椒粉同花生粒,如果唔食得辣要叫佢走辣啊~整體黎講呢間餐廳性價比好高,食物質素中上但又唔收+1服務費,一定會再幫襯❤️❤️

肉骨茶配白飯 $72

椰香咖央多士配半熟蛋 $38

檳城炒貴刁 $72

2023-01-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)