2024-01-15
每星期一次旺角覓食,今次嚟到食串燒,朋友比較大食,揀放題就一定冇死🤣放題選擇都幾多,幾十款串燒任揀,仲有小菜同埋麵食,飲品亦都包埋,呢個價錢都算抵食👍先嚟一啲開胃前菜,種類都幾多,棒棒雞即係手撕雞,加埋麻醬青瓜;另外都叫咗一啲蔬菜,例如蒜泥青瓜同埋上湯娃娃菜,打定個底先,陣間就可以食串串我唔係好食得辣,職員好好提我哋可以分開叫,第一round叫咗個清湯,上枱一個大碗,擺住幾十支串串,都真係幾壯觀因為肉類種類選擇多,所以樣樣都嗌咗啲,我覺得雞肉同埋五花腩都幾好食,之後都有再加單第二round為咗滿足朋友食辣嘅慾望,就叫咗個小辣,有啲辣味又真係幾惹味,特別係蔬菜,朔晒啲湯汁,非常過癮唔知點解呢期莫名地喜歡食冰粉,所以見到呢度有得嗌冰粉,特登留肚食一碗。冰粉滑捋捋,加埋黑糖底,山楂餅碎,提子乾,酒釀,同埋芝麻,唔知點解勁鍾意呢個配搭😂😂平時好少飲呢個牌子嘅椰子汁,唔係好甜,清清地幾好飲
平時好少飲呢個牌子嘅椰子汁,唔係好甜,清清地幾好飲