2018-06-25
尖沙咀樓上西餐廳藏好嘢,朋友介紹話呢間係米芝蓮大廚坐鎮,所以一早book左今日放工黎食。呢棟大廈都幾多餐廳,但好彩等lift都不算太耐。餐廳不算大,但都算坐得闊落。入黎就見到個招牌除左上菜有小小慢,店員服務態度都好好。然後...好想讚下呢個【餐包】。有牛角酥呀!而且每人兩個包!牛角酥焗得外酥內軟,另外個穀物包都熱辣辣又好軟。中間兩塊黑色好似係cracker,以為係朱古力味但食落又唔係,真係好特別!因為個餐包都好想再去食🤣【阿拉斯加比目魚柳】堅好食!魚肉好鮮嫩,完全冇骨,魚皮煎得焦脆又煙韌,有晒魚鮮味。魚肉入口即化,配薯條沙律菜,仲有蒜蓉牛油汁,襯托魚肉嘅鮮味,好滿足份量都好足夠,細食嘅可能食唔晒添【脆炸軟殼蟹牛油果漢堡拼蕃薯條】個名好長😅但講晒配料比你知。個包真係好大個,入面有成隻軟殼蟹呀!大廚都好捨得落牛油果,厚厚片。軟殼蟹炸得酥脆,食慣牛扒飽,呢個新鮮嘗試都好特別。另一個特色係配菜,係蕃薯條呀,甜甜地,好食過薯條。沾醬裡面有肉桂,原來蕃薯係要同肉桂食好特別嘅味,都好易接受。【芝士焗松葉蟹膏大啡菇】隻菇大過我隻手掌,芝士濃厚,擺盤精緻,菇味鮮甜,兩個人食啱啱好!埋單加一兩人$445,
餐包
阿拉斯加比目魚柳
份量都好足夠,細食嘅可能食唔晒添
脆炸軟殼蟹牛油果漢堡拼蕃薯條
芝士焗松葉蟹膏大啡菇