2022-11-01
👤人數:2💰埋單:around $211睇完電影肚餓,加上天氣有一點點轉涼,想食一點熱辣辣嘅嘢,呢間店開門一刻有猶豫要唔要入去,但最後都係安慰自己,應該面好熱好辣所以要開好大冷氣。入門見到好多學生,都有情侶,應該都係行完街或者睇完電影,價錢不高,要求不太高食下幾ok。🥢麻辣口水雞芫茜刀削麵 $68+6⭐️⭐️⭐️加錢可以轉芫茜刀削麵,面質嚟講算不錯,至少不會煮到好懶,也有些嚼勁,雖然不太能吃得出有芫茜的味道。麻辣口水雞,雞肉都算可以,過得去,有70分,但真的有一點點辣,平時吃四川菜都只能叫BB辣的朋友要慎重。🥢金牌咖喱牛腩罐湯手擀面 $70⭐️⭐️⭐️湯底清清淡淡還可以,藥膳味不是很重,手擀面有一點點薄,所以很考驗火候,但這家煮得稍微有一點點久,導致粉有點軟了。咖喱味道還是不錯的,不辣,牛腩稍微有一點點肥肉,咬下去都幾香口,而且大大舊,啖啖肉。🥢糖醋魚 $58⭐️⭐️⭐️炸過的魚柳再附上酸甜汁其實都幾好味,雖然炸皮厚了一點點,但整體ok, 58蚊有4-5舊,兩個人食剛剛好。🥢豆漿 $7⭐⭐⭐喝得出係沖粉嘅豆漿雖然一定要糖分,但味道我覺得都幾好味,間中飲下都好方便
💰埋單:around $211
🥢麻辣口水雞芫茜刀削麵 $68+6⭐️⭐️⭐️