2019-07-19 48 views
今日去天后食好西,平時通常過嚟呢邊都係食甜品糖水或者宵夜,今次就嚟食晚餐。路經見到呢間越南餐廳裝修咁特別,就嚟挑下機我地大約6:30到入座,餐廳已經坐滿大半客人,因為時間都仲幾早,所以唔洗等,但估計到七點八點嘅晚餐時段應該會座無虛席。香茅豬頸肉湯河 $61豬頸肉好入味,香口,外皮脆口,但仲有好多肉汁,有驚喜,好好食。河粉不過不失,份量幾多,我同朋友兩個人份都夠飽。鮮蝦蒸粉包 $64個人好鍾意呢個,口味比其他越南小食清淡,外面嘅粉皮做得幾滑,又唔會成嚿粉咁,加埋蝦嘅香味好岀,成個配搭好清新,配埋佢有個酸辣醬汁,加咗又有另一番風味。沙嗲串燒 4串 $76(可自選牛,雞,豬)我地簡左2串雞,1串牛,1串豬。雞肉係最好食,除左啖啖肉之外,燒得啱啱好,肉質好嫩滑,又好夾個沙嗲醬。其餘牛同豬都差唔多,但個人推薦雞肉。咁樣一餐一個人大約$100,收貨!

路經見到呢間越南餐廳裝修咁特別,就嚟挑下機

香茅豬頸肉湯河 $61

鮮蝦蒸粉包 $64

沙嗲串燒 4串 $76
(可自選牛,雞,豬)

咁樣一餐一個人大約$100,收貨!
2019-07-18
$110 (Dinner)
  • 蒸粉包