2016-11-12
本來諗好左去同區另一間鋪頭食麻辣米線 特登早啲出門趕過去竟然無開越得唔到越想得到 要食到先心息 雖然呢間鋪門面殘殘地 為左米線唔理咁多照坐低叫左兩餸米線連凍檸茶先$38都唔知幾多年無試過食米線加野飲唔過四十先講下啲餸 呢件激似豬肉o既野係滑牛黎但口感上話佢係豬肉我都信 不過menu上無豬肉所以佢只能係牛肉 除非唔係 否則一定係不過豬也好 牛也罷 總之都係麻麻地滑就係滑喇 不過食落似用左好多梳打粉拿過另一個餸豬大腸 食得出鹵水味不過可惜豬大腸太瘦 咬起黎乾爭爭一層皮又係麻麻地叫兩個餸都唔太得 估佢唔到係啲"旁門左道"攞分米線配有炸醬、酸菜、芽菜、韮菜、芫茜食米線真係好鐘意食呢啲配菜 浸左湯好惹味但平時都係畀少少點綴下 呢到畀好多多到覺得唔要嗰兩個餸齋食配菜米線都夠炸醬係辣o既無甜味 我鐘意食呢種多啲酸菜都唔錯 酸味幾突出芫茜好少見米線有放 佢嗰種清新味道浸過濃湯後食落仲正過芽菜韮菜米線同平時食o既差唔多 唔見得特別好或特別差湯底味濃 味精感覺重 完全唔會特登去飲湯 食米線飲到少少無問題 個味其實唔係差凍檸茶一般質素 唔夠茶餐廳正不過食野要濕下喉嚨凍飲只係加$6黎講OK米線好大好大份 兩個
越得唔到越想得到 要食到先心息
雖然呢間鋪門面殘殘地 為左米線唔理咁多照坐低
叫左兩餸米線連凍檸茶先$38
都唔知幾多年無試過食米線加野飲唔過四十 先講下啲餸 呢件激似豬肉o既野係滑牛黎
但口感上話佢係豬肉我都信 不過menu上無豬肉
所以佢只能係牛肉 除非唔係 否則一定係
不過豬也好 牛也罷 總之都係麻麻地
滑就係滑喇 不過食落似用左好多梳打粉拿過 另一個餸豬大腸 食得出鹵水味
不過可惜豬大腸太瘦 咬起黎乾爭爭一層皮
又係麻麻地 叫兩個餸都唔太得 估佢唔到係啲"旁門左道"攞分
米線配有炸醬、酸菜、芽菜、韮菜、芫茜
食米線真係好鐘意食呢啲配菜 浸左湯好惹味
但平時都係畀少少點綴下 呢到畀好多
多到覺得唔要嗰兩個餸齋食配菜米線都夠
炸醬係辣o既無甜味 我鐘意食呢種多啲
酸菜都唔錯 酸味幾突出
芫茜好少見米線有放 佢嗰種清新味道浸過濃湯後食落仲正過芽菜韮菜 米線同平時食o既差唔多 唔見得特別好或特別差
湯底味濃 味精感覺重 完全唔會特登去飲湯
食米線飲到少少無問題 個味其實唔係差 凍檸茶一般質素 唔夠茶餐廳正
不過食野要濕下喉嚨
凍飲只係加$6黎講OK
米線好大好大份 兩個女仔當下午茶食都可能夠
如果唔係佢啲餸同服務差 呢個價錢我都想畀個好評
服務方面 首先無人落單
走去叫佢過黎落單都唔係咁想應你
落單時唔記得講要辣 同佢講返佢叫我自己用枱面辣椒油......
我諗米線o既辣係麻辣唔係辣椒油o既辣吧
好聲好氣叫佢幫幫手加返 佢答應完之後都係唔落
真係吹佢唔脹......