2017-11-22 63 views
呢排鍾意食泰國嘢,有見及此,A先生就帶我嚟到九龍城搵食啦周圍行吓,師奶仔嘅我見到有折就雙眼發光哈哈因為已經差唔多九點 系出邊睇一下有咩食 就決定呢間啦餐牌嘢食種類都係嗰啲泰國嘢,咖喱啊海鮮啊豬頸肉通菜菠蘿炒飯呢啲就唔少得,價錢亦都相對便宜😻影咗其中幾張俾大家參考下講下我哋叫咗啲咩食先~地道泰式生菜包$78 A先生話今日好想食 我就第一次試 有豬牛雞揀 我哋就揀咗豬 小辣 份量幾多 香濃惹味 配埋生菜 口感更加豐富泰式炒金邊粉$88 推介⭐️出面嘅蛋網煎得啱啱好 ,好金黃,廚師用咗唔同嘅調味料,有甜有酸仲有少少辣,但match得好好!唔會太乾身,熱辣辣,芽菜好爽口,A先生都大讚係正宗金邊粉因為我唔係好食得辣嘅人 姐姐就介紹咗我食黃咖哩$68 果然唔辣 但依然有嗰種香都係有豬牛雞揀,我哋揀咗雞,裏面仲有薯仔同洋蔥,雞肉係比較實既果種,口感依然滑嫩叫得咖哩又點可以浪費左佢D汁,薄餅烤得啱啱好,外脆內軟,有啲牛油香,就係咁食已經好吸引,配埋咖喱汁,好快就清晒泰式炒通菜$68 爽口,炒得幾香,份量都多不過就有少少油膩椰青$45 大大個,清甜,仲有好多個果肉添青檸沙冰$34酸酸甜甜,開胃之選另外值
呢排鍾意食泰國嘢,有見及此,A先生就帶我嚟到九龍城搵食啦
周圍行吓,師奶仔嘅我見到有折就雙眼發光哈哈

因為已經差唔多九點 系出邊睇一下有咩食 就決定呢間啦

影咗其中幾張俾大家參考下

講下我哋叫咗啲咩食先~

地道泰式生菜包$78

泰式炒金邊粉$88 推介⭐️

配埋咖喱汁,好快就清晒

泰式炒通菜$68
爽口,炒得幾香
,份量都多不過就有少少油膩

椰青$45
大大個,清甜,仲有好多個果肉添

青檸沙冰$34
酸酸甜甜,開胃之選

另外值得一讚嘅係"泰國姐姐"都好親切有禮貌, 而且比嘅水係暖水