2021-07-26 951 views
記得淺草炸雞啱啱登陸香港嗰陣,都幾哄動,餐廳門外都要排隊等入座。但依家晚餐時間經過,見唔使等位,即刻入去食返餐先!成間餐廳都好細間,可能得20張枱左右,6:30入座,都淨係得兩枱單人食客,入座後快快睇吓Menu,發覺好似比以前少左啲菜式?最後叫咗個親子丼定食。大約等咗10分鐘就上菜,不過賣相睇落有啲普通,親子丼嘅蛋睇落好散好稀,雞肉食落有啲雪藏味,感覺解凍唔係處理得太好。之後到兩件炸雞,溫度微暖,我期望係熱辣辣,始終都係賣炸雞嘅店,有啲失望呢!味道正常發揮,有少少肉汁,不過不失。跟餐嘅麵豉湯唔會好鹹,都算飲得落口。呢個價錢,呢個質素,都合乎性價比嘅,只係當初對呢間炸雞過江龍有啲期望太高,應該短時間內都唔會再食。

$70 (Dinner)