2020-11-28
今日同父母黎公司附近鋸扒,而家周街都係冰室,就睇下呢間冰室有啲咩特別啦!價錢都幾合理,每個餐加$5就會有餐湯/沙律+飲品,汽水就再加多5蚊,我地梗係每個餐都加啦!沙嗲牛肉煲仔麵配奶油多士($50):呢個煲仔麵好特別,可能係個湯特別,所以Menu講左係限量供應嘅,可能我地早到啦,所以重有得食!湯汁偏甜,好濃嘅,同啲麵好夾,啲麵都唔會整到稔晒,口感好好!奶油多士係薄多士黎,我係中意薄多士,焗完係香脆,份量亦唔會好多,岩晒細食嘅媽媽!鴨仔鐵板什扒($128):一黎到真係哇出黎,份量真係好多,有牛扒、豬扒、雞扒、司華力腸、重有鋪滿成塊鐵板嘅意粉,要搵隻碟分開食咁啲意粉先切到啲扒,好誇張!唔係份量大就得,味道都好好,牛扒set左7成熟,都還好,唔會煎到過熟硬晒,肉味重好濃,岩晒大食嘅男士!鐵板西冷牛扒配薯條($138):我係牛魔王黎,今次梗係又要簡牛啦,餐廳一樣set左7成,我request左5成,餐廳話盡幫我改做5成,結果我塊扒的確係比什板果塊牛係生啲嘅。肉質好鮮嫩,牛味都好濃,我簡左蘑菇汁,同塊扒同薯條好夾,薯條索晒啲汁真係好正!今次呢餐真係食得好飽,如果唔食扒重有好多平價嘅餐簡,見到都好多
今次呢餐真係食得好飽,如果唔食扒重有好多平價嘅餐簡,見到都好多人黎買外賣,睇黎好受街坊歡迎!