星期日要同個朋友傾野,其實我地次次都會去BERLINER 架,尤其係黃埔呢間。首先,中午真係好少人,係任坐幾耐,吹幾耐水都唔驚,唔驚嘈親隔離或俾人嘈。仲有,以佢的水準同個餐廳品牌黎講,佢的中午真係好抵食﹗我就用左百幾蚊食到個肉眼扒﹗我逐樣講啦﹗首先,佢有個沙律,呢個好似係以前無的,唔知點解禽日食又有喎,入面有鴨胸肉,平時我係唔食架﹗但係佢又煮到沒有蘇味,啱哂我胃口,之後個肉眼扒,我要7成熟,因為我怕生,佢味不錯架,有時有啲地方煮到咁熟會好難齒開,不過我食呢件又OK喎。真係好難得,我愛牛肉味,但有時我要好熟又變到好難食,BERLINER呢度就照顧到我呢個麻煩人。仲有啲配菜,啲南瓜真係好好味,感覺有好多維他命同營養,真係好有HEART﹗最後仲有個甜品,件CAKE又要讚呀﹗佢甜酸得易,真係好可口﹗我同個FRIEND係次次由12點幾坐到3點,係勁舒服囉﹗同埋啲WAITER又好好服務架,斟水呀,講解食物點上碟呀(因為佢話個牛扒碟唔係鐵版,我怕血就要叫熟啲)都好清楚細心﹗
2019-01-20