2015-10-31
熊貓酒店呢邊其實好少甜品店,而呢間店附近好多都係茶餐廳同小食多。難得開左間特色甜品店,好奇左好而,亦其實想食好耐,因為開係我公司附近但成日無咩機會停低,坐係度慢慢嘆,難得今日有時間,一於坐低試下。喜歡食心太軟嘅我,同時又喜歡食綠茶。所以必然叫左個綠茶心太軟食。由落單後到製作完成,大概用左30分鐘,想食嘅朋友真係需要比少少耐性。因為即叫即焗。甜品嚟到,第一啖當然食左個心太軟先,蛋糕好軟,入面嘅綠茶漿唔會好甜好溜,甜度啱啱好,而混合埋隔離嘅紅豆一齊食,味道更加清新,呢個配搭幾好,可以幫助消除過度嘅甜味。不過第一下拮落個心太軟嘅時候,可能因為太熱,蛋糕下面出現左水氣。幸好無因為水氣令心太軟嘅蛋糕而變得濕笠笠,影響口感。同碟仲有小丸子、雪糕,雪糕無咩特別,不過食落有冰碎,如果可以細滑啲就更加完美消費滿40元,有印章一個,儲夠10個可以當15元用。希望嚟緊有機會繼續試下佢其他甜品