2021-07-21
今日下午唔洗do, 天氣又ok,同朋友去咗 南丫島玩,抖下氣,出身汗 😎喺 索罟灣 呢間 食店 嗰 水櫃 見到好多未見過嘅 啤酒,於是揀咗張 海景枱,飲下嘢,吹下水 ⋯ 清涼海風,冰凍啤酒,談天說地,好寫意 ☺️坐坐下見肚餓 🤤,於是聽 店長 推薦,order 咗 fish & chips 同埋 咖喱牛腩飯朋友食fish & chips,外脆內軟,好食 😋(一啲都唔油淋淋,相信係因為火候控制得好,啲油又新鮮,唔係萬年油)我就咖喱牛腩飯「男人的浪漫」😬 (咖喱汁濃稠適中,辛辣中帶點清甜,相信係洋蔥,sweet flavor of well-cooked onion; 牛腩雖然偏瘦,但勝在咬落鬆軟唔韌,仲好入味)兩樣食物都可以話係 平凡中見不平凡,值得去試吓!
兩樣食物都可以話係 平凡中見不平凡,值得去試吓!