2019-01-16 241 views
今晚嚟到沙田新城市廣場空中庭園睇燈飾,之後响同一層覓食。呢到7樓有好多唔同種類的餐廳,有中菜、日式、韓燒、泰國野等等。最尾決定食西式意粉同Pizza就揀左UCC。雖然UCC有好多分店,但一直都未去過,今日到訪有感不過不失吧。除左有卡位外,餐廳以開放式水吧設計,前面有bar枱可以就坐。點左海鮮薄餅,是以薄批製成,上面鋪上芝士及多款海鮮,包括蝦、魷魚、帶子等。味道不過不失,也算惹味,但就覺得不夠熱之餘,薄批邊邊又不是特別脆口,有點失望。卡邦尼意粉,味道沒有有特別驚喜,來到時也保持微熱,濃濃的白汁,提升整個意粉的味道,意粉質感不會太硬也不太腍,剛剛好,而小弟最讚是煙肉口感夠有嚼勁。整體而言,用餐也坐得舒服,食物質素一般,但價錢可是中價,不過不失。

2019-01-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)