2021-09-24
店舖走磚紅色復古風,係一條平凡街道中係幾eye catching! Lucy每一日賣既蛋糕都係唔同,黎到要望下塊手寫玻璃menu 先會知道是日蛋糕有咩!🍰 香片半熟芝士蛋糕作為#茶控,小妹亦喜愛飲中式茶。黎到當然要一試店舖在八月份的新口味—香片既清香中和左芝士蛋糕既腬,味道好平均。蛋糕texture 較延身,如果中間可以做到流心效果會更出色。🍮日本蘭王雞蛋布丁蘭王雞蛋出名蛋味濃,色澤亮。布丁滑而不散,入口即融,好香蛋味,最重要係唔會太甜!🍫石板街卷蛋糕朱古力蛋糕面上有棉花糖同合桃,為蛋糕增添唔同口感。個人覺得朱古力味可以再濃一點,蛋糕可以再軟一點!💁🏻♀️店舖設有每人最低消費$80及限時用餐時間90分鐘。此店亦提供多款純素蛋糕及輕食,大家經常長沙灣,行得耐想休息一下,小妹推薦你們可以一試!
🍰 香片半熟芝士蛋糕
🍮日本蘭王雞蛋布丁
蘭王雞蛋出名蛋味濃,色澤亮。
布丁滑而不散,入口即融,好香蛋味,最重要係唔會太甜!
🍫石板街卷蛋糕