2009-03-09 60 views
用免費報紙廣告的優惠卷,大人買一送一加一個十一歲以下小朋友都免費.總之今次二大一細連加一共三百六十二元.自助晚餐都算平.個晚我一路食都見到有D客,黎攪攪震無幫親,見到起碼有三幫人黎現場視察,可能覺得平睇吓係點樣個自助餐主題好似係有D滋補湯水及食物.我就憑記憶講吓有咩食物及感覺.有即切片皮鴨,感覺隻鴨係有小小熱,新鮮製作唔會放左好耐.切野個度仲有燒羊比,干左小小及唔係好羊味....都唔SO. 熱野有燒腩仔,個皮都KEEP到脆,肉唔干. 炸花支條,外表好似凍肉鋪個D虾條,味道一般.豆豉蒸帶子,一般水準再黎有個古法魚,外表唔靓,唔想食羊架....唔錯有肉汁不過細左D 廣告上註明的一道餸,東姑花膠,真係好多花髎,食完再加,仲大大塊,真係唔錯另外沙鍋雲吞雞都係廣告上註明,湯濃味雲吞仲有虾,一般咁呢!! 熱盤有十款左右,我只試過以上呢幾款 !! 再行過對面,就見到豬腳薑,同茶葉蛋,唔啱食所以無食.隔離就到湯呢...有杞子紅棗雞湯,比較咸有味,飲落唔錯. 另外有個唔知咩咩什豆湯,係西湯,外表唔吸引,味道小小怪.餐包當然唔少得呢 !! 冷盤有凍虾,青口,三文魚,虾就細隻D好似平時打邊爐個D SIZE,
自助餐主題好似係有D滋補湯水及食物.
我就憑記憶講吓有咩食物及感覺.
熱野有燒腩仔,個皮都KEEP到脆,肉唔干.
炸花支條,外表好似凍肉鋪個D虾條,味道一般.
豆豉蒸帶子,一般水準
再黎有個古法魚,外表唔靓,唔想食
羊架....唔錯有肉汁不過細左D
另外沙鍋雲吞雞都係廣告上註明,湯濃味雲吞仲有虾,一般咁呢!! 熱盤有十款左右,我只試過以上呢幾款 !! 再行過對面,就見到豬腳薑,同茶葉蛋,唔啱食所以無食.隔離就到湯呢...有杞子紅棗雞湯,比較咸有味,飲落唔錯. 另外有個唔知咩咩什豆湯,係西湯,外表唔吸引,味道小小怪.餐包當然唔少得呢 !! 冷盤有凍虾,青口,三文魚,虾就細隻D好似平時打邊爐個D SIZE,青口吸引唔到我,三文魚幾肥美好味.什果虾沙律及薯仔沙律都唔錯,唔會出晒水.仲有幾款細細碟的小食,有五香牛肉,酸青瓜,泡菜,豆豉豆腐.
甜品就有幾款蛋糕.味道一般
還有湯丸及水蒸包
大至上這個價錢,這樣質素,在現在這個經濟環境可以一家三口食自助晚餐都已經是不錯.這是我個人意見,不代表我家人.因為家中小孩說都唔好食架!!!
因為沒有小孩喜歡的橙汁,雪糕,壽司
2009-03-07
Celebration