2019-01-17 840 views
今日約左個朋友去灣仔食dinner,諗住求其搵間舖頭去 然後見到呢間日式拉麵舖 價錢okay 又冇排隊,於是就同朋友一齊去左。成間店舖既佈置麵好日式,有傳統既紅色燈籠,坐bar 枱位又可以望到師傅準備麵色,入面既店員都會講日文,配合返文化,都講得幾標準個點菜紙好精簡,好容易填,然後我同我個friend都點左同一個黑龍豚骨拉麵($88) 同埋share左個餃子($38)雖然個點菜紙有好多野揀,但感覺上上菜有啲馬虎,例如走洋蔥冇走到、一碗有蛋、另一碗冇。個湯好濃郁,但可惜冇咩味道,反而個餃子煎得唔錯,恰到好處。不過下次都唔會再去呢間拉麵舖

不過下次都唔會再去呢間拉麵舖

黑龍豚骨拉麵