2019-07-09
一直都知呢間餐廳的存在,聽聞食西餐入面算經濟,所以去睇戲前去試一試。已經過左Lunch Time,所以食Brunch,望一望個餐牌,百幾銀,有湯有飲品有主食,算係咁。之後就叫左個烤蘑菇忌廉寛麵配香烤雞肉‧野菌,同車打芝士煎蛋牛肉漢堡配薯條,兩個餐都跟蘑菇湯,餐包同鮮果茶。首先講個鮮果茶,係橙鮮果茶,可能我飲唔慣橙味既茶,果陣淡淡既橙味同茶真係唔多夾,可能我飲慣檸檬茶啦蘑菇湯係唔錯,有粒粒蘑菇肉,味道好香,同個餐包外脆內軟,點下個蘑菇湯食,係好食的,值得一讚!但最重要當然係主菜,個車打芝士煎蛋牛肉漢堡,賣相唔錯,但塊牛肉有D乾,味道算係合格,薯條好食,份量黎講都會飽肚。主角來了,烤蘑菇忌廉寛麵配香烤雞肉‧野菌,個名就勁,個麵賣相已經唔多好,塊雞肉「鞋」過我用黎煲湯D豬肉,唔可以話佢冇味,淡味囉。D野菌用醋醃過,我明想做人地黑醋醃野菌,但呢個酸既野菌,配淡味雞肉同寛麵,我只係食到醋酸味,唔得。呢個我比唔合格。
兩個餐都跟蘑菇湯,餐包同鮮果茶。