2022-11-09 3830 views
今天老公過開嚟中環做嘢,約我食晚飯。 左諗右諗終於揀了這間老牌西餐廳。 前菜老公揀了六隻生蠔加一杯Rose的 set ,我選擇了龍蝦湯。另加一杯Chablis. 生蠔太細隻不過以$298 嘅價錢,算是不過不失。龍蝦湯內有些少龍蝦肉,味道亦沒有驚喜。Main course:Italian sea bass (Chinese style), 真係好中式,好似淋上蒸魚豉油,仲有跟一碗白飯。Grill lobster (whole), side dish asparagus. 龍蝦沒什麼味道兼且肉質比較鞋,下次一定不會再選擇。甜品係心太軟,亦沒有什麼驚喜。總括來說不過不失。但對於一間歷史悠久的西餐廳,我覺得很失望。

Main course:

甜品係心太軟,亦沒有什麼驚喜。