2022-07-06 93 views
又一平民canteen被發掘!行街街,無想到要食乜,就是但搵下醫肚噶地方。店鋪睇落好細,原來裡面仲有大把位置,真系柳暗花明又一村啊。裝修都相當簡潔清新,環境衛生都唔錯。QR code自助落單,都相當方便。咦!!價錢相當親民,款式又多選擇,中又得,西又得,仲唔系平民canteen?海南雞+雞油飯,奉送例湯。慣例飯前飲啖湯,正常例湯水準啦,不過不失。雞油飯真系好香,仲有濃濃的香茅味,勁大一碗,唔通老闆知道我要醫肚?海南雞相當優秀,雞皮緊致,唔算好肥,肉質鮮嫩,搭埋距地個醬汁,個人覺得真系好唔錯,相當好味。雞脾蛋包飯, 雞脾扒煎到好香口,但肉質都唔柴。蛋包飯都好好食,蛋香味好濃郁。小食拼盤都勁大一份,單骨雞翼食落好香的蜜糖燒雞翼味道,但個人略嫌甜,有啲膩。蝦多士外表香脆,搭埋黑芝麻,味道十分唔錯。最優秀個人覺得系雞包蝦?雞翼包住蝦滑,雞肉的肉汁浸入蝦滑裡面,味道豐富,好好味啊!食物質素唔錯,價錢親民,真系去邊度搵啊。
又一平民canteen被發掘!
行街街,無想到要食乜,就是但搵下醫肚噶地方。

食物質素唔錯,價錢親民,真系去邊度搵啊。