2018-07-11
今日諗住落荃灣街市買送,但可能太晏好多都閂左門,唯有拖住男朋友去四圍揾食,見到一個商場外面有廣告,上面d丼飯好似好吸引,咁啱想食少少魚生,就上左去試下大丼屋啦~原條海鰻 - 野菜天丼定食份量十分之大,原原條海鰻成個碗都放唔哂,同圖片中既一模一樣,口感十分鬆脆可口,好有海鰻既鮮味,麵粉吾會好厚身,配菜都十分出色,可以再試!黃金蟹丼定食同埋份量十足,海膽新鮮美味,無一仲放左好耐既"壓"味,蝦同蟹鉗都好新鮮好甜,蟹子份量十足,丼飯里面原來仲隱藏裡左一大陀蟹羔,口內鮮味十足,絕對抵食!油甘魚刺身咁即價錢食到咁既質素真係正,唔貴既刺身我每一次都好擔心用章紅黎扮油甘,但呢條絕對係正宗油甘魚,一食落好鮮甜好有油甘魚既味道,超級抵,下次一定要再叫多次!煎餃子皮脆肉嫩,外皮炸得恰到好處,唔會太乾又唔會太硬,但保留左咬口,裡面既肉汁足份,十分開胃,做頭盤一流!
原條海鰻 - 野菜天丼定食
黃金蟹丼定食